skip to Main Content

Rioolinspectie, onderzoek en advies

Gebroeders van Vliet kan met verschillende gespecialiseerde technieken een inspectie uitvoeren op de riolering. Met deze verschillende onderzoeksmethoden kan de kwalitatieve toestand van het leidingstelsel worden vastgesteld. Waar nodig wordt er direct advies gegeven om eventueel aanwezige problemen
op te lossen of in de toekomst te voorkomen.

Op deze pagina vindt u een overzicht van de gebruikte rioolinspectie technieken

Camera -en video inspectie

Door gebruik van moderne technologieën, zoals tv-robots en videocamera’s, is het mogelijk om de kwaliteit van de riolen vanuit de binnenkant te inspecteren. Dit kan voor buizen met een diameter van 80 t/m 2000mm.
Naast inspectie door middel van putfoto- en putvideotechnieken is het inspecteren van leidingstelsels met behulp van rijdende videocamera’s een veel gebruikte methode om de onderhoudstoestand van leidingstelsels vast te leggen. Naast beeldinformatie kan hiermee ook de diepteligging (verhangmeting) en de omvang van schadebeelden (voegwijdtemeting) worden bepaald.

Gecertificeerde inspecteurs

Rioolinspecties worden uitgevoerd door gecertificeerde inspecteurs conform NEN 3399. Van de uitgevoerde inspectiewerkzaamheden ontvangt de opdrachtgever een rapportage op DVD-rom waarop videobeelden (MPEG-formaat), SUF-bestanden, foto’s en rapportage digitaal zijn vastgelegd.

Hellingshoekmeting

Wanneer moet worden vastgesteld hoe erg een verzakking van een riolering is, wordt gebruik gemaakt van een hellingshoekmeting. Met een hellingshoekmeting meten de sensoren op de inspectiecamera’s het verhang (hellingshoek) van de rioolbuis. Via speciaal ontwikkelde software zetten we de meetresultaten vervolgens om in een zogenaamd lengteprofiel. In deze lengteprofielen kunnen we ook de buisverbindingen weergeven, zodat ook eventuele verticale hoekverdraaiingen duidelijk in beeld komen.

Rapportage digitaal vastgelegd

Ook de hellingshoekmetingen worden uitgevoerd door gecertificeerde inspecteurs en conform NEN 3399. Van de uitgevoerde inspectie werkzaamheden ontvangt de opdrachtgever een rapportage op DVD-rom waarop videobeelden (MPEG-formaat), SUF-bestanden, foto’s en rapportage digitaal zijn vastgelegd.

Lekdichtheidscontrole rioolstelsels

Eén van de belangrijkste eis aan een rioolstelsel is dat het lekdicht dient te zijn. Hiermee wordt stank en uittreden van rioolwater voorkomen. Om te controleren of een stelsel daadwerkelijk aan deze eis voldoet passen we een lekdichtheidscontrole toe. Met lekdetectie-techniek wordt een aanwezige bron van een lekkage, het lek, nauwkeurig en snel gelokaliseerd. Met speciale apparatuur en technieken wordt vervolgens een schadevrij onderzoek uitgevoerd. Er is dus geen hak- of breekwerk nodig om het lek op te sporen! Onze inspecties worden altijd uitgevoerd door een hiervoor opgeleide inspecteur. Deze inspecteur spoort het lek op en stelt daarna een uitgebreide rapportage voor u op. In deze rapportage staat precies beschreven wat voor lek het is, waar het lek precies zit en hoe u deze lekkage het best kunt laten repareren. Door onze technieken en ervaring sporen wij uw probleem altijd snel én kostenbesparend op.

Controle rioolaansluitingen

Tijdens de inspecties kunnen wij nagaan of rioolaansluitingen nog in gebruik zijn. Wij doen dit o.a. door kleurstoffen aan te brengen in het rioolstelsel.

Overige activiteiten

Hieronder vindt u een overzicht van alle services & diensten die wij bieden.
Selecteer een categorie naar wens voor meer informatie.

HUIDIGE PAGINA
RIOOLONTSTOPPING
RIOOLREINIGING
RIOOLREPARATIE & RIOOLINSTALLATIE
Back To Top
×Close search
Zoeken